Νέα της εκπαίδευσης

Νέα της εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
 1. Συνέδριο πληροφορικής για παιδιά JCrete4Kids

  το συνέδριο πληροφορικής για παιδιά JCrete4Kids θα λάβει χώρα:

  Περισσότερα...

 2. Σχολείο Κώδικα Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ...

  Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στo πλαίσιo του υπο-έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού» (Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης), που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (διάρκειας 25 ωρών) του δεύτερου κύκλου εκπαίδευσης της Μονάδας Αριστείας με τίτλο: «Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ με HTML(5) – CSS(2,3) – MYSQL - PHP»

  Περισσότερα...

 3. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου ...

  Με τον καθιερωμένο απολογισμό και με μια πανηγυρική συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών έληξε τις εργασίες του το Σάββατο το βράδυ το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Καλλιτεχνικής Παιδείας «Όπου ακούς μουσική… Σύγχρονες Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις» στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ». Οι σύνεδροι, που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε η Διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Παν/ μίου Πατρών κ. Αθανασία Μπαλωμένου άγγιξαν τους 200, κατέληξαν ότι το Συνέδριο αυτό ήταν το πρώτο που έδωσε βήμα σε ένα μάθημα το οποίο έχει δυστυχώς παραγκωνιστεί στην ελληνική εκπαίδευση: στη Μουσική.

  Περισσότερα...

 4. Δωρεάν εφαρμογή Android για εκπαιδευτικούς.

  Η Εκπαιδευτική Διφθέρα (ή απλά το Τεφτέρι του Δασκάλου!) είναι μία εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android που στόχο έχει την οργάνωση όλων των δεδομένων της καθημερινότητας ενός εκπαιδευτικού (ωρολόγιο πρόγραμμα, τμήματα, μαθήματα, μαθητές, αναθέσεις, σχόλια, βαθμολογίες, απουσίες) με απλό και διαισθητικό τρόπο. Απευθύνεται σε φορητές συσκευές μεσαίου - μεγάλου μεγέθους (4' - 7') με οθόνη αφής ενώ αξιοποιεί με πολύ καλό τρόπο το επιπλέον μέγεθος των μεγαλύτερων οθονών.

  Περισσότερα...

 5. Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας

  Παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις και ξεναγήσεις, αθλοπαιδιές, το σαιξπηρικό «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» παιγμένο στον Εθνικό Κήπο, είναι μερικές από τις δράσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας», το οποίο οργανώνει και εφέτος, για δεύτερη χρονιά, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

  Περισσότερα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

    11ο Δ.Σ. Ιωαννίνων
    Καστρισόια 18, Ιωάννινα
    Τ.Κ. 45444
    Τηλ: 2651022325
    fax: 2651023158
 
Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com